Román étterem
Söröző
Berăria - restaurant La Nenea Iancu este mereu deschisă celor care iubesc berea, arta lui Caragiale și bucuria de a fi.
Meniu - http://laneneaiancu.ro/?page_id=272
Povestea unui vis început în secolul XIX:
La Nenea Iancu este o berărie - restaurant inspirată de spiritul ilustrului dramaturg I.L. Caragiale, cunoscut mai puțin astăzi pentru calitatea sa de făurar de berării, deși era foarte apreciat pentru această activitate în vremea lui, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Am ales să ducem visul lui Caragiale mai departe pe cursul istoriei prin deschiderea acestui restaurant, cu o ambianță inspirată de perioada interbelică, punctul cel mai înalt pe care l-a atins societatea românească în secolul al XX-lea.
În anul 2012, când s-au împlinit 160 de ani de la nașterea lui I.L. Caragiale, a fost creată berea Nenea Iancu, un omagiu adus ilustrului dramaturg. Berea a fost apreciată pentru gustul său bogat redat prin rețeta tradițională care presupune o fermentație naturală, respectând Legea Purității Germane a Berii de la 1516. În primul an, berea Nenea Iancu s-a vândut în peste 1 milion de halbe în toată țara.
Trei ani mai târziu, în luna martie a anului 2015, am ales să ducem la rândul nostru mai departe pasiunea pentru berea de calitate și voia bună și am deschis restaurantul La Nenea Iancu, unde avem plăcerea să vă avem astăzi oaspeți. Am căutat o casă veche în centrul Capitalei, la câteva minute de Piața Unirii, pentru a recrea atmosfera Bucureștiului de altădată. Casa în care vă aflați a fost construită în anul 1892 în stilul Art Nouveau, fiind contemporană cu I.L. Caragiale și vremea în care dramaturgul deschidea primele berării.
Casa din Romulus 55, ca multe alte clădiri de patrimoniu, a trecut prin perioade dificile. Ușile i-au fost arse, poarta furată, parchetul distrus, acoperișul spart, probabil pentru a lăsa ninsoarea și ploaia să erodeze intenționat interiorul. Din fericire, casa a fost cumpărată la timp de un proprietar care a salvat-o, după anii 1990, redându-i aspectul elegant cât mai apropiat posibil de realitatea estetică Belle Époque.
Am ales să ducem visul lui Nenea Iancu mai departe și ne-am implicat deopotrivă în restaurarea celor trei saloane parcă gândite special pentru bucuria de a petrece timp cu prietenii și, totodată, în restaurarea patrimoniului cultural, cinstindu-l pe marele nostru dramaturg.
Oaspeții care ne trec pragul sunt întâmpinați astăzi cu o oferta bogată ce cuprinde peste 40 de sortimente de beri, înseosebi internaționale, apreciate în toată lumea pentru gustul lor. Multe dintre berile propuse dumneavoastră în meniu sunt premiate cu titluri precum „Cea mai bună bere a anului” la forurile internaționale de specialitate.
Întregul meniu este alcătuit atent, printr-o selecție de specialități culinare de tradiție românească și internațională, asociate cu oferta de bere, pentru o diversitate de gusturi. La Nenea Iancu sunteți poftiți să gustați preparate precum Pastrama de berbecuț, Cârnați proaspeți de porc tăiați la bardă, Ciolan de porc, Bulz ciobănesc, Iahnie de fasole sau nelipsiții Mititei, toate fiind bucate alese preparate în casă, ori sunteți îmbiați să poftiți preparate din registrul internațional precum Pulpe de rață în sos de portocale, Platou cu brânzeturi ori Burger de vită cu cartofi prăjiți sau zdrobiți.
Fiind o afacere de familie, echipa noastră este întotdeauna gata să vă întâmpine cu cea mai sinceră ospitalitate și să vă surprindă plăcut de fiecare dată când ne treceți pragul. Vă spunem cu onestitate că avem acest ambiț!
Ne rămâne să vă urăm Bon apetit! și Bene bibendi!, așa cum probabil I.L. Caragiale era adesea auzit în dialog cu clienții săi.
Chapeau,
Echipa La Nenea Iancu